+420 774 944 828Po-Čt 10.00-17.30, Pá 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupu Recenze Servis Kontakty

Menu

Koloběžky Koloběžky klasické Koloběžky pro sport a trénink Koloběžky pro sport velikost kol 28/20 +

Koloběžka Kickbike Safari

Koloběžka Kickbike Safari

Doprava zdarma
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 12006|Značka: Kickbike

Limitovaná edice 25 let výročí značky Kickbike. Univerzální koloběžka pro výlety všeho druhu. Netypický tvar řidítek zajišťuje komfortní držení, které uvolňuje zádové svalstvo a tím posunuje jízdu na úplně novou úroveň.

vyprodáno

Č. Budějovice
e-shop

Toto zboží bylo 02.03.23 definitivně vyřazeno z prodeje.
Ale nezoufejte, určitě pro vás najdeme jiný produkt.
Zkuste nejdříve použít horní vyhledávání, nebo nás kontaktujte. Rádi vám poradíme.

5+ zákazníků již u nás toto zboží zakoupilo

  • Popis
  • Poradna0
  • Podobné

Koloběžka Kickbike Safari:

Limitovaná edice 25 let výročí značky Kickbike. Univerzální koloběžka pro výlety všeho druhu. Netypický tvar řidítek zajišťuje komfortní držení, které uvolňuje zádové svalstvo a tím posunuje jízdu na úplně novou úroveň. Tuhý hliníkový rám s integrovaným hlavovým složením zajišťuje perfektní odraz a skvělé vedení koloběžky. Kotoučové brzdy mají skvělý brzdný účinek i za nepřiznivého počasí.

Treková koloběžka s koly 28x20“ s diskovými brzdami a cestovními řídítky na výlety všeho druhu.
Tato koloběžka z dílny finského Kickbiku byla vytvořena speciálně k výročí 25 let značky a připomíná staré časy z devadesátých let minulého století, kdy na koloběžkách jezdilo jen pár lidí. Pro radost a ten pocit, že mohou dojet kamkoliv. Dál a po neznámých cestách.
SAFARI je treková koloběžka na výlety všeho druhu. Asfalt, polňačka, šotolina, štěrk, lesní cesta, sem tam kořen. To vše zvládne.
Vybavena je pevnou hliníkovou vidlicí a diskovými mechanickými brzdami Shimano. Trekové předurčení koloběžky vyžaduje také kvalitní obutí, které obstarávají pláště Schwalbe Marathon Racer.
Co vás možná na první pohled zarazí, jsou řídítka. Nejsou rovná, ale divně prohnutá. Proč? Jedná se o cestovní řídítka prověřená těmi nejnáročnějšími koloběžkovými expedicemi typu přejezd USA, Tour de France a Giro d´Italia na koloběžce apod. Koloběžkáři umožňují držet vzpřímený postoj, tudíž odpadají nepříjemné bolesti šíje a zad při delších výletech.
Pro výlety s bagáží je přední vidlice vybavena otvory pro uchycení předního nosiče. A samozřejmostí jsou rovněž blatníky, které jsou, stejně jako u většiny Kickbiků, součástí balení koloběžky. Nemusíte je tedy kupovat zvlášť.
Koloběžka je k dispozici v červené barvě s parádním retro plechovým štítkem na hlavové trubce, jak ostatně velí tradice velkých cyklistických značek.
Sečteno podtrženo. SAFARI je koloběžka pro ty, kteří nikdy nevyrostou ze svých klukovských a dívčích let. Pro ty, kteří se nevzdávají svých snů a stále ještě píší svůj příběh. Je čas vyrazit. Dál a do neznáma. Tak jako kdysi Hannu, Alpo a další legendy koloběžkového sportu…

Proč SAFARI?
V devadesátých letech minulého století, kdy na koloběžkách jezdilo jen pár šílenců, se majitel Kickbiku Hannu Vierikko a jeho kolegové Alpo Kuusisto, Tommi Salin, Ville Vickholm a další vydávali na výlety všeho druhu.
„Koloběžky byly pro nás tehdy závody, kdy jste se pokoušeli ujet těm ostatním a nechat je daleko vzadu,“ říká Alpo Kuusisto, tehdejší spolumajitel Kickbiku. „Na podzim naopak, jsme se vydávali na výlety, jejichž cílem bylo jet pospolu a na konci si dát saunu a pár piv. Byly to krásné akce, kterým jsme říkali „safari.“ Při jedné takové akci v roce 1994, ve stejném roce, kdy byl založen Kickbike, jsme začali přemýšlet o Safari s velkým „S.“ Jet dál, po neznámých cestách. A to jsme také udělali.“
Alpo, Hannu a další Finové v devadesátých letech vyrazili nejprve do Švédska, pak z Helsinek do Benátek, na Gibraltar, mnohokrát přejeli Alpy a další hory tam a zase zpět. Potom Jižní Ameriku, Spojené státy a tak dále. Na těžko. Jen oni, koloběžka a pár věcí s sebou. SAFARI!
Nebyly to první koloběžkové výlety, nebyly, nejtěžší, ani nejšílenější, ale pro nás byly prostě nejkrásnější,“ uzavírá příběh o SAFARI Alpo Kuusisto, nejlepší distanční koloběžkář všech dob.
Na počest oněm časům přináší Kickbike koloběžku, se kterou se můžete vydat daleko. Kamkoliv. Spolehlivou koloběžku s dobrými brzdami, které Finové před pětadvaceti lety při sjezdech nekonečných alpských průsmyků tak zoufale postrádali. Koloběžku s cestovními řídítky, které možná vypadají divně, ale které prověřili ty nejšílenější koloběžkové expedice – Tour de France, Paris- Roubaix, Girod d´Italia. Na výlety všeho druhu opravdu fungují.
SAFARI je koloběžka pro ty, kteří nikdy nevyrostou ze svých klukovských a dívčích let. Ze svých snů. Pro ty, kteří žijí svůj příběh…

Jako všechny modely značky KICKBIKE je koloběžka dodávána včetně blatníků a stojanu v ceně.

Rám:  hliníkový rám MAX 20
Vidlice: pevná krosová, hliníková
Řídítka: cestovní, šířka 56 cm
Stupátko: vyšší nášlap 9 cm, nižší nášlap 6cm
Světlost: vyšší nášlap 6cm, nižší nášlap 4cm
Váha: 9,5 kg bez blatníků
Nosnost: 120 kg

Historie koloběžky z Finska:
Koloběžky Kicbike pochází z dílny bývalého kardiochirurga, famozního orientačního běžce a milovníka jízdy na finské ledoběžce Hannu Vierikka. Aby si zajistil možnost trénovat i v letní sezóně tak si někdy kolem roku 1991 sestrojil svoji první koloběžku. Čímž do budoucna odstartoval velice úspěšnou cestu koloběžkovým světem. V průběhu let se Hannu přes přelomový Kickbike Milenium Racing, první sériově vyráběnou koloběžku s poměrem kolo 26"x16", propracoval až k dnešnímu stavu, kdy nabízí celkem třináct modelů koloběžek pro různá použití. Koloběžky mají svůj typický design, který je shodný pro všechny modely, kdy je rámová trubka ohnuta z jednoho dílu a je na ni navařena pouze hlavová trubka, stupátko a zadní vidlice. Jednoduché a zároveň geniální… Úspěšná konstrukce prověřená statisíci kilometry jízdy. Navíc od roku 2007 je kompletně celá serie MAX vyráběna z hliníku. Což samozřejmě zajišťuje nekompromisní tuhost a lehkost rámu. Pro zachování příznivé ceny zůstala i ocelová serie G4.
Zakoupením koloběžky Kickbike se také podílíte na vytváření tohoto užasného příběhu. Proto tato koloběžka nesmí chybět ve stáji žádného správného koloběžkáře.
 

Koloběžka Kickbike Safari - soubory ke stažení:

25 let Kickbike - IMAGE BOOK

Vložit dotaz

Poradna

Dotaz do poradny

Produkt již není aktivní, komentáře nelze vkládat.

Podobné produkty

Koloběžka Yedoo Wolfer RS

Extrémní verze vrcholného modelu Wolfer dál posouvá hranice uskutečnitelného. Ideální proporce, špičkový design, soutěžní konstrukční úpravy a široké možnosti
do 3-5 dnů
18 490
varianty
výhodněji o 3%
doprava zdarma
Prodloužená záruka

Koloběžka Kickbike Sport Max 20

Lehká hliníková allround koloběžka SPORT MAX se vrací! Kdysi velice oblíbená treková koloběžka je zpět.
do 3-5 dnů
15 490
varianty
doprava zdarma

Koloběžka Kostka Travel Max (G6)

S koloběžkou KOSTKA Travel Max (G6), na sport a turistiku budete snadno brázdit cesty s nevídanou lehkostí a pokud
skladem externí sklad (>5 ks)
12 990
varianty
doprava zdarma